Merkez Kütüphane Duyuru

Merkez Kütüphaneden Duyuru,
Üniversitemizin abonesi oldugu ve 2300 e-gazete içeren (Library Press Display) veri tabani, kampus icinden mobil cihazlarla, IP Press Reader aplikasyon erisimine acilmıştır. IP Press Reader erisimi Apple, Blackberry, Windows 8 ve Android işlemcili cihazlardan kullanilabilmektedir. Library Press Display veri tabanini mobil cihazinizdan kullanabilmek icin izlenecek adimlar ;

• Mobil cihazinizla kurum icinden internete baglaniniz
  • www.PressReader.com adresinde sayafanin ust kısmında yeralanResim linklerinden uygun Press Reader aplikasyonunu mobil cihaziniza indiriniz
  • Okumak istediginiz gazeteyi indiriniz.

E-Gazete veritabanı hakkında:

Her gün 95 ülkeden, 54 dilde, 2,300'den fazla günlük gazeteye tam sayfa orijinal gazete baskısıyla aynı günde ulaşılabilen eşsiz bir güncel gazete koleksiyonu olan Library Press Display veritabanı Merkez Kütüphane web sayfasında “Günlük E-Gazeteler” başlığı altında Üniversitemiz öğretim üyesi, öğrenci ve araştırmacıların erişimine açıktır. Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulduğu Library Press Display'' in öne çıkan bazı özellikleri şunlardır:

• Sayfalar tam resimli ve baskılı normal gazete formatında yayımlanmaktadır.
  • 95 ülkede ve 54 ayrı dilde yayımlanan gazetelerin hepsine bir yerden erişim imkânı sunmaktadır.
  • 90 günlük arşivi sayesinde okuyucular istediği bir konunun son 90 günlük gelişimini araştırıp inceleyebilmektedir.
  • Gazeteler basıma çıkar çıkmaz Press Display'de görüntülenmektedir.
  • Birden fazla dilde görüntülenebilen ara yüz, makalenin başka dillere çevirisi ve sesli dinlenme imkânı sağlamaktadır.

Türkçe Gazeteler:

Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Sabah, Star, Vatan, Yeni Şafak, Zaman, Today’s Zaman, Türkiye, Akdeniz Haber, Cumartesi İnsan, Cumartesi Moda, Havadis Gazetesi (Kıbrıs), Kıbrıs Gazetesi (Kıbrıs), Manavgat'ın Sesi.

Bazı Önemli Yabancı Gazeteler

The Guardian, The Independent, The Observer, USA TODAY, Washington Post, The Wall Street Journal Europe, The Wall Street Journal Asia, International Herald Tribune…

2,300 gazetenin tam listesi : http://www.geminiltd.com.tr/dosyalar/Icerik%20Listesi.xls
Bu içerik 25.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1773 kez okundu.